Dieren

Honden, katten, konijnen, paarden, kortom huisdieren. We hebben er allemaal een bijzondere band mee.
Als je een waardevolle, tastbare herinnering wilt laten maken zijn er verschillende mogelijkheden.

Een 3D beeld of een 2D beeld/afdruk.

2D beelden.
Bij 2D beelden kan ik van uw huisdier een pootafdruk nemen. Je kunt hiervan een platte afdruk afnemen of de achterzijde op laten bollen zodat het op een sokkel geplaatst kan worden. Dit kan van honden, katten, konijnen, kippen, paarden etc… bijna alle dieren zijn wel mogelijk.

3D beelden.
Bij 3D afdrukken maken we gebruik van een 3Dgel. Deze gel maak ik aan met water en een poeder gebaseerd op zeewier en is huid- en diervriendelijk. Doordat de Gel “nat” is zul je met langer harige dieren dus ook niet het “fluffy” pootje kunnen casten. Hier dien je wel rekening mee te houden. Langharige dieren zijn wel te casten maar beelden worden nooit zo pluizig als de droge pootjes van het dier. Beter kun je dit vergelijken met een nat pootje.

De 3Dgel hard in 3 tot 5 minuten uit. Het is dus van belang dat jou huisdier het toe staat om even stil te zitten of afgeleid te worden met wat lekkers en kroelen.

Voor paarden en pony’s kom ik eigenlijk altijd op locatie*. Hoewel onze tuin groot genoeg is en je ook zeker hier in Oirschot welkom bent is het op eigen stal/weide vaak prettiger voor een pony of paard. Ook hierin werk ik met een 3Dgel maar in plaats van een bakje werken we met emmers. Het is fijn als een pony of paard het niet eng vind om met zijn been in een emmer (lauw warm) water te staan. Dit zou je een klein beetje kunnen vergelijken met de 3Dgel.

Huisdier Snuitjes.
Enkel en alleen na overlijden kan er worden gekozen om een snuitafdruk te laten maken. Ook deze worden met de 3Dgel gemaakt waardoor dit dus absoluut niet bij leven kan. Hiervoor kom ik vaak op locatie* bij bijvoorbeeld de dierenarts, bij u thuis of bij het crematorium. Dit altijd in overleg met de betreffende locatie. Maar u bent ook altijd welkom in mijn atelier in Oirschot. Uw huisdier is ook na overlijden welkom, als u bijvoorbeeld toch al gaat rijden om uw huisdier naar het Crematorium of begraafplaats te brengen.

*Ik kom op locatie mits dit binnen mijn werkveld is. Ik rijd helaas niet het hele (buiten)land door maar overleg gerust als je twijfelt. Ik probeer altijd mee te denken.
Ik reken €30 voorrijkosten en €0,25 per km retour.

Hieronder een aantal beelden:

3D Poot met baas.
Langharige krullen. Dior heeft heerlijk op tafel gelegen tijdens het maken van de mal. helaas was zij al erg ziek en enkele weken na de casting overleden.

3D Poot Hond.
Met prachtige kussentjes en nagels. En de haren die je bijna kunt tellen.

Pony been met hand

Dit beeld is een aandenken aan haar lieve pony die helaas moest worden ingeslapen. Ik ben voordat hij werd ingeslapen geweest om het beeld te maken.

Prachtig beeld van een paardenbeen.

in 2 kleuren
Brons been en zilveren hoefijzer met een lichte zilveren glans over de hoef.

Honden snuit.
Na overlijden kan er gekozen worden om een snuit te laten maken. De Neus is tenslotte een uniek iets! een soort vingerafdruk maar dan van een Hond.

Katten snuit.
En wat bij honden kan, kan uiteraard ook bij katten. Een mooie snuitafdruk van een katje.

2D pootafdruk.
De achterkant is bol gemaakt zodat deze op een sokkel kan staan. Hier verwerkt op een boomschijf voorzien van een freesgravering.
leisteen of andere houten onderplaten zijn ook mogelijk, net als lasergravering of etswerk op lei of glas.

2D pootafdruk

Platte afdruk die je ergens in of bij kunt leggen.